Over Brigitte

"Middels haptonomie heb ik deels een balans kunnen vinden tussen body en mind 

om mijn klachten te verminderen"

Over Brigitte

"Middels haptonomie heb ik deels een balans kunnen vinden tussen body en mind 

om mijn klachten te verminderen"

10+

Jaar pijn expert

500+

Tevreden klanten

100%

Inzet voor jouw gezondheid!

Mijn naam is Brigitte IJpma, ik ben 53 jaar en ik woon samen met mijn partner Johan.  

Ik kom uit een gezin, waar ik als kind probeerde om gezien te worden en erkenning te krijgen voor wat ik deed. Ik deed erg mijn best op school, maar ik had altijd het gevoel dat het nooit goed genoeg was. Ik deed altijd meer, bijvoorbeeld extra huiswerk maken, en probeerde bij de besten te horen. Dat kostte mij veel tijd en energie. Dit heb ik jarenlang kunnen volhouden en zelfs toen ik ging werken als fysiotherapeute. Ik was zeer betrokken bij mijn werk en deed regelmatig werkzaamheden in mijn vrije tijd. Natuurlijk merkte ik wel lichamelijke ongemakken, zoals spanningen, onrust en vermoeidheid in mijn lijf. Maar dit negeerde ik en ik bleef doorrennen. 

Het lichaam liegt niet

Tot ik een opleiding haptonomie ging volgen en mijn ogen werden geopend. Hier kwam ik tot inzicht dat mijn perfectionisme, onzekerheid en faalangst meespeelden voor het telkens maar doorgaan, maar mijn lichaam gaf signalen van ‘’ho stop nu is het genoeg’’.  Hier heb ik geleerd dat het lichaam nooit liegt en deze signalen een betekenis hebben. Middels haptonomie heb ik deels een balans kunnen vinden tussen body en mind om mijn klachten te verminderen. Deze ervaringen heb ik in de praktijk kunnen brengen bij mijn cliënten om ze te begeleiden in het verbeteren van zelfbewustwording  van hun lichaam en het verminderen van hun klachten. Maar ik miste een ‘’stukje’’ tijdens deze behandelingen:

De balans tussen body en mind

De laatste maanden heb ik ervaren dat mijn lichamelijke klachten, zoals spanningen, onrust en vermoeidheid, signalen kunnen zijn voor ‘’weggedrukte’’ emoties, die ik dus niet bewust voel maar zich uiten in lichamelijke klachten. Door bewuster te worden van deze emoties, oa door ademhalings- en ontspanningsoefeningen, heb ik gemerkt dat mijn lichamelijke klachten verminderen. Ik merk dat ik meer in de kracht van mezelf kom, zodat ik de juiste keuzes voor mezelf kan maken en me sterker ga voelen. Deze mooie ervaringen wil ik graag in de praktijk brengen om jou als cliënt te begeleiden de balans te vinden tussen body en mind, om in de kracht van jezelf te komen en jouw klachten te herstellen. 

Lees hier ervaringen van onze klanten

review klachtherstel.nl

review klachtherstel.nl

null

review klachtherstel.nl

review klachtherstel.nl

review klachtherstel.nl


Heb je nog vragen of wil je een gesprek plannen?

Kies onderstaand voor gesprek aanvragen of neem contact op via het contactformulier.